четвер, 1 грудня 2022 р.

День пам’яті Голодомору

  

  26 листопада минає 90-ий десяток років від початку найбільшої трагедії ХХ століття- початку голодомору. Сьогодні ми не маємо забувати слово правди, бо це слово здолало смерть, аби збудити в наших серцях  пам'ять про мільйони безвинно замучених предків і застерегти від повторення страшних помилок.

  Напередодні, 25 листопада, у школі було проведено годину-реквієм «Людської пам’яті мости» до Дня вшанування жертв Голодомору. Вчителька історії Білик Наталія Андріївна раціонально підібрала матеріал, використала спогади очевидців, документальні  відомості, архівні  дані та провела екскурс трагічними сторінками  Голодомору 1932-1933 років, який призвів до небачених безневинних жертв.

 Старшокласники, учні 10-х класів, підготували повідомлення, з якими виступили на  уроці, наголосивши на тому, що сьогоднішня молодь зобов’язана  знати своє минуле, брати активну участь у відтворенні  важливих  історичних  подій, закарбувавши їх у своєму серці. Прозвучали поезії « Палахкоче свіча»,  «Я ще не вмер», молитва Катерини Мотрич за убієнних голодом. Оголошено хвилину скорботи, запалено свічки…

У проведенні реквієму взяли участь учні Коцун Вікторія, Мулик Валентина, Захарко Вікторія, Волошин Юлія, Дурлєску Софія, Іватьо Олена, Петрів Дарина, Давид Вадим, Любчик Володимир, Кахній Анастасія, Петрусь Олена, Тераз Оксана, Брошко Остап,  Ванько Євген.

Книжкову виставку «Чорні сторінки історії українського народу» підготувала бібліотекар школи  Нога Галина Степанівна.

 Вчителька української мови та літератури Ваньо Олександра Степанівна  на завершення заходу подякувала усім його учасникам.

 

А ще у цей день учні 5-Б класу разом з класним керівником Назар Наталією Федорівною виготовили власноруч символічні паперові свічки пам’яті. Класні керівники початкової школи оформили куток, де розмістили карту України з незабудками пам’яті та колосками пшениці, запалили лампадку в знак вшанування усіх загиблих від голодомору.

 Це історія нашого народу, яку ми маємо знати і пам’ятати.  



Немає коментарів:

Дописати коментар